Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

VDL lanserar 14,5-meters elbuss

Busstillverkaren VDL lanserar nu en batteridriven, 14,5 meter lång boggiebuss. Vi har dock ännu inga bilder på bussen.

Den holländska busstillverkaren VDL, som även i Sverige har haft betydande framgångar med sina batteribussar, lanserar nu en treaxlig, 14,5 meter lång elbuss med lågentré. Därmed kompletterar VDL sin produktportfölj när det gäller Citea Electric. I höstas introducerade man 12- och 12,9-meters lågentréversioner av CiteaElectric. I Sverige finns VDL:s elektriska ledbussar i trafik i Karlstad och i dagarna sätts de också i trafik i Helsingborg och Umeå. 

Nya Citea XLE-145 Electric är en lågentrébuss som kan fås med två eller tre dörrar och en flexibel lösning när det gäller inredningen. Kapaciteten är upp till 52 framåtvända sittplatser.

Som standard har Citea XLE-145 ett 20 kWh batteri, men som alternativ finns ett batteripaket på 360 kWh.

Flera olika laddalternativ finns. Standardlösningen är pluginladdning via Combo2. För större laddkapacitet och snabbladdning finns pantograflösningar, med pantograf monterad antingen på bussen eller på laddstationen. Med depåladdning i kombination med snabbladdning som tillägg kan räckvidden uppgå till mer än 600 kilometer per dag.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)