Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

100:e elbussordern för Solaris

I början av året fick Katowice fem eldrivna ledbussar från Solaris. Nu har lokaltrafiken i staden beställt fler elbussar i den 100:e elbussordern till Solaris. Foto: Solaris.

Busstillverkaren Solaris fick i veckan sin 100:e order på elbussar. Det var lokaltrafiken i den polska staden Katowice som beställde fem Solaris Urbino 12 electric. I början av året levererade Solaris fem Urbino 18 electric ledbussar till samma operatör.

Den första elbussen från Solaris levererades 2013 till ett trafikföretag i Klagenfurt, Österrike. Sedan dess har Solaris levererat eller fått beställningar på över 700 elbussar i olika versioner av Urbino electric. Kunderna finns i 17 europeiska länder.

Bussarna till Katowice har en central elmotor på 160 kW och en batterikapacitet på 250 kWh. Laddning sker såväl via kabel i depån som via inverterad pantograf, alltså en pantograf som sänks ner mot busstaket vid laddstationer längs linjen.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)