Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kinesisk elledbusspremiär i Borås

Nobinas vice vd Jonas Kempe, Västtrafiks styrelseordförande Peter Hermansson(M) och kommunalrådet Tom Andersson(MP) invigde på onsdagen satsningen på elbussar i Borås. Foto: Borås stad.

I dag invigdes Västtrafiks satsning på tio nya elbussar som ska rulla på Borås gator. Själva trafiken startar på måndag. Därmed är det också svensk premiär för batteridrivna ledbussar från den kinesiska busstillverkaren BYD.

Efter välkomsttal och bandklippning vid operatören Nobinas bussdepå i Trandared, kunde kommunalrådet Tom Andersson(MP) stiga ombord på den 18, 6 meter långa ledbussen tillsammans med bland andra kommunalrådet Kerstin Hermansson (C), Västtrafiks styrelseordförande Peter Hermansson (M) och Nobinas vice vd Jonas Kempe.

Tio BYD K11U elektriska ledbussar ska trafikera linje 2 i Borås. Foto: Nobina.

De tio ledbussarna är 18,6 meter långa och kommer att trafikera linje 2 i Borås. Bussarna, som kan köras 17-18 mil på full laddning, kommer att laddas i Nobinas depå med tilläggsladdning dagtid vid behov. Modellen heter BYD K11U.

De tio bussarna i Borås är en del av en större övergång till elbussar för Västtrafik. I år börjar sammanlagt 60 elbussar att rulla på flera orter runt om i regionen och under 2020 kommer ytterligare cirka 170 stycken i trafik.

 

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)