Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer express mellan Göteborg och Oslo

Vy Travel, tidigare Nettbuss Travel, fortsätter att storsatsa på trafiken mellan Göteborg och Oslo. Bild: Vy Travel.

Vy Travel, som tidigare hette Nettbuss Travel, utökar expressbusstrafiken mellan Göteborg och Oslo. För två år sedan investerade företaget 30 miljoner kronor i nya bussar på linjen och fördubblade då antalet avgångar mellan de båda städerna. Ny gör Vy Travel ytterligare en investering om tio miljoner kronor på samma sträcka, vilket innebär fler turer med Vy Bus4You. Det ger 30 procent fler turer i veckan från den 19 augusti.

Totalt sett kommer det gå mellan 20 och 40 turer varje dag mellan Göteborg och Oslo om man räknar båda färdriktningarna.

Även personalstyrkan på för linjen utökas med tio nyanställningar.

Vy Travel uppger att man ser en kraftig ökning av resenärer och bussen som resealternativ tar marknadsandelar inom persontransporten.

– Vi har lyckats med att locka nya gäster från flera håll vilket gör att vi utökar turerna ännu en gång på sträckan Göteborg–Oslo. Vissa dagar i veckan fördubblar vi antalet avgångar vilket möjliggör dagspendlande för affärsresenärer som vill resa prisvänligt men med hög komfort och bra service. Framför allt ser vi att många tar bussen istället för bilen, vilket är glädjande med tanke på miljön, säger Robert Nyberg, vd på Vy Travel.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)