Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stabilt för Tallink Silja

Tuffar på stadigt. Silja Europa. Foto: Tallink Silja.

Tallink Grupp hade ett stabilt första halvår 2019 enligt den delårsrapport som gruppen presenterade på torsdagsförmiddagen. Det andra kvartalet lyfte halvårsresultatet tack vare en ökning av antalet passagerare med 0,8 procent under april – juni i år, jämfört med samma period förra året. Enligt delårsrapporten transporterade gruppen totalt 2,7 miljoner passagerare under andra kvartalet 2019.

Intäkterna ökade till 256,1 miljoner euro (cirka 2,76 miljarder SEK), vilket är 0,3% högre jämfört mot andra kvartalet 2018. Rörelseresultatet förbättrades med 16 procent till 50,7 miljoner euro, cirka 546 miljoner SEK.

Antalet passagerare ökade under andra kvartalet på nästan alla Tallink Siljas rutter. Starkast utvecklades rutterna Sverige-Finland, Sverige-Lettland och Finland-Estland. Den sistnämnda rutten noterade ett ökat passagerarantal med 0,5% jämfört med det andra kvartalet 2018 och trots en ökad konkurrens på rutten levererade gruppen ett nytt passagerarrekord i juni. Rutten Sverige-Finland noterade ett ökat antal passagerare, frakt och intäkter jämfört med det andra kvartalet 2018. Rutten Sverige-Estland noterade en fortsatt jämn tillväxt av passagerare, frakt och intäkter under andra kvartalet 2019.

För första halvåret som helhet minskade antalet passagerare med 1,2 procent jämfört med samma tid förra året till totalt 4,6 miljoner passagerare. Intäkterna minskade med en procent till 435 miljoner euro (cirka 4,69 miljarder SEK).

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)