Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor elbussorder till Mercedes-Benz

Mercedes-Benz har fått en order på 48 batteribussar till lokaltrafiken i Hannover. Foto: Daimler Buses.

Mercedes-Benz bussar, som ingår i Daimler Buses, har fått en stor order på elbussar från lokaltrafiken i Hannover, ÜSTRA. Efter en upphandling i konkurrens har ÜSTRA beställt 48 Mercedes-Benz eCitaro. 30 av bussarna är normallånga stadsbussar på tolv meter, övriga 18 är eCitaro G ledbussar på 18 meter. De första bussarna ska levereras redan i år, övriga under loppet av nästa år. Tre bussar är redan i trafik.

ÜSTRA har ännu inte beslutat om batterikapacitet, men eCitaro kan förses med upp till tolv batteripaket om totalt 292 kWh. Samtliga bussar till Hannover ska vara utrustade med pantograf för snabbladdning på ändhållplatserna på de två linjer som bussarna planeras att trafikera.

Investeringen uppgår till 52,m7 miljoner euro (cirka 616 miljoner SEK), varav lokaltrafikbolaget själv står för hälften medan federala tyska medel står för resterande del.

Tidigare har Hannover investerat i elbussar från Solaris.

De första exemplaren av Mercedes-Benz eCitaro i Sverige sätts i trafik av Bergkvarabuss i Ystad om drygt en vecka. Det handlar om fem bussar som ska gå i stadstrafik i staden.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)