Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stopp för klimatet hos Scania

Scanias koncernchef Henrik Henriksson: Jag vill utmana andra företag. Foto: Erik Thor.

Buss- och lastbilstillverkaren Scania kommer att stoppa verksamheten under en timme den 20 september. Stoppet sker under den särskilda klimatdag, Climate Day, som Scania då anordnar för att uttrycka stöd i kampen mot klimatförändringar och för att nå målet med Parisavtalet. Fokus under dagen kommer att vara att vidareutbilda anställa inom hållbarhet.

Climate Day på Scania hålls inför FN:s årliga klimatkonferens i New York. På denna dag stoppas verksamheten under en timme på Scanias huvudkontor, på tillverkningsorterna och på lokala Scaniabolag runt om i världen. Under den timmen kommer anställa att få lära sig mer om klimatförändringar och dessutom kommer företaget att ta in idéer från anställda om hur Scania kan förbättra arbetet med hållbarhet i alla aspekter av verksamheten ytterligare.

− Vi har arbetat målmedvetet med hållbarhet eftersom det på ett genomgående sätt påverkar våra produkter, vår tillverkning och sättet som vi gör affärer på, säger Scanias vd och koncernchef Henrik Henriksson.

– Nu tar vi ytterligare ett steg och vi väljer att fokusera på utbildning under vår klimatdag. Att öka kunskaperna om klimatförändringar är avgörande för att kunna leverera på Parisavtalet.

Näringslivet har en viktig roll att spela för att bekämpa klimatförändringar. Vi kan inte stå vid sidan av och vänta på att andra ska vidta åtgärder, fortsätter Henrik Henriksson.

– Jag vill utmana andra företag att också ta initiativ till aktiviteter och förhoppningsvis kan vi tillsammans generera en kraftig och positiv effekt.

I sitt klimatarbete har Scania satt upp flera mål, både när det gäller den egna verksamheten men också för transportsektorn i sin helhet:

Få ner koldioxidutsläpp med 50 procent i förhållande till 2016 från egna landtransporter per transporterat ton senast 2025;

Få ner koldioxidutsläpp i den egna verksamheten med 50 procent senast 2025 i förhållande till 2015;

Byta till 100 procent fossilfri el globalt senast 2020 där de nödvändiga förutsättningarna finns och gör det möjligt;

Fortsätta erbjuda det bredaste utbudet av produkter som drivs på alternativ till fossilt bränsle. I mer än 25 år har Scania utvecklat biobränslelösningar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)