Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt kollektivtrafiknav norr om Stockholm

Byggföretaget NCC har fått i uppdrag att bygga ett nytt nav för kollektivtrafiken norr om Stockholm. Illustration: NCC.

Byggföretaget NCC har fått i uppdrag att bygga ett nytt nav för kollektivtrafiken norr om Stockholm. Det nya navet ska etableras i anslutning till Arninge station och Arninge handelsplats i Täby kommun, nordost om Stockholm. Uppdraget innebär att NCC ska bygga en väderskyddad gångbro över E18 och Roslagsbanan. Vidare ingår en ombyggnad av Arninge trafikplats, flera nya busshållplatser, bussgator samt VA-arbeten. Uppdraget är enligt byggföretaget värt 355 miljoner kronor.

Arninge Station kommer att bli bytespunkt för kollektivtrafiken i nordostkommunerna i Stockholms län och binda ihop Roslagsbanan, och den nya tågstationen Arninge, med stomlinjebussar mot Stockholm, Norrtälje, Vaxholm och lokala busslinjer mot Åkersberga, Vallentuna och Danderyds sjukhus. I anslutning till Arninge resecentrum byggs parkering för cykel och infartsparkering.

I NCC:s uppdrag ingår att bygga en väderskyddad gångbro över E18 och Roslagsbanan med hissar och rulltrappor för enkel och säker omstigning till busshållplatser i anslutning till E18 och lokalbussar samt Roslagsbanans nya station Arninge.

– Uppdraget omfattar nybyggnad av infrastruktur som gynnar kollektivt och hållbart resande samt VA-arbeten och stämmer väl överens med vår kompetens, säger Ingegerd Simonsson, regionchef NCC Infrastructure.

Projektet inleds med grundläggningsarbeten i augusti-september 2019 och beräknas vara färdigställt november 2021.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)