Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

BYD största bussmärke i Sverige under augusti

Två av de elledbussar från BYD som nyregistrerades i Sverige under augusti, men som inte syns i Bil Swedens allt mer missvisande registreringsstatistik. Foto: Nobina.

Den kinesiska busstillverkaren BYD, Build Your Dreams, blev största bussmärke i Sverige under augusti när det gäller nyregistrerade tunga bussar. 36 bussar från BYD nyregistrerades i Sverige under månaden, samtliga av Nobina. Det framgår av uppgifter som Bussmagasinet.se har fått från operatören som komplement till branschorganisationen Bil Swedens allt mer missvisande statistik. Enligt denna registrerades under augusti totalt 101 nya bussar (både lätta och tunga), 43,3% färre än under samma tid förra året, då 178 stycken registrerades. Men de siffrorna inkluderar inte direktimport, vilket gör att elbussarna från BYD inte finns med i statistiken.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 50 under augusti, 23,1% färre än under samma tid förra året då 65 bussar registrerades, rapporterar Bil Sweden. Men i själva verket var antalet nyregistreringar inte mindre, utan större än samma tid förra året. Totalt nyregistrerades under månaden i år således 86 tunga bussar, 21 fler än samma tid förra året.

Augusti blev också den första månaden någonsin då elbussar toppade registreringsstatistiken i Sverige – dock ej hos Bil Sweden.

Här är statistiken över nyregistrerade, tunga bussar under augusti:
BYD 36
Setra 25
Volvo 9
Mercedes-Benz 9
VDL 3
Scania 3
Neoplan 1

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)