Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gotländsk satsning på Tyskland

Rosornas stad och ö satsar på att locka fler tyska besökare. Foto: Ulo Maasing.

Gotland satsar nu hårdare på att locka turister från Tyskland. För att få fler tyska besökare inleder nu Destination Gotland samarbete med Visit Sweden. Tyskarna är redan idag den största gruppen utländska besökare på ön, följda av resenärer från Norge, Finland och Danmark. I år har Destination Gotland för första gången haft mer än 20.000 tyska resenärer under veckorna 1-36.

– Tyskar är i särklass den största utländska grupp som kommer till Gotland, säger Adam Jacobsson, marknads- och försäljningschef på Destination Gotland. De uppskattar vår vackra natur, rika kultur och goda mat. Många resenärer beskriver sitt resande som ”slow travel” och de hittar allt de söker på Gotland.

– Tyskland är en viktig marknad för oss, säger Adam Jacobsson på Destination Gotland.

– Tyskarnas semestertid och skolterminer skiljer sig från svenskarnas traditionella industrisemester och sommarledighet. Vi vill låta tyskarna hjälpa oss att förlänga säsongen genom att vara ett resmål som tillgodoser deras önskemål under höst och vår.

Arbetet att bearbeta den tyska marknaden fortsätter genom samarbete med Visit Sweden, Sveriges nationella destinationsbolag. Tillsammans med Inger Harlevi kommer fokus framöver ligga på att visa upp Gotland för tyska researrangörer.

– Den tyska marknaden fungerar på ett helt annat sätt än den svenska, säger Inger Harlevi.

– I Tyskland är resebyråerna och researrangörerna alltjämt den i särklass viktigaste försäljningskanalen. Gotland har varit en vit fläck på deras karta, något vi avser att ändra på.

Bland annat planerar Gotland att delta på flera turistmässor i Tyskland där ITB i Berlin är den viktigaste.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)