Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jämtland avbryter upphandling: ”Priset för högt”

Per-David Wennberg, vd, Länstrafiken Jämtland: Konkurrensen på marknaden inte tillfredsställande. Foto: Länstrafiken Jämtland.

Styrelsen för Länstrafiken i Jämtland beslutade på fredagen att avbryta upphandlingarna av så kallad särskild kollektivtrafik i fyra trafikområden i Jämtland: Bräcke, Krokom, Ragunda och Strömsund. Den främsta orsaken anges av Länstrafiken vara att anbudspriserna är alltför höga.

I juni tilldelade Länstrafikens styrelse avtalet för samhällsbetalda transporter i trafikområde Krokom. Upphandlingen avsåg färdtjänst, sjukresor, skolskjutsar, samt när- och anropsstyrd trafik.

Tilldelningen överklagades och vid en genomgång av det vinnande anbudet fann Länstrafiken enligt egen uppgift felaktigheter i det lämnade anbudet.

– Det har lett till att vi har förkastat det vinnande anbudet, återkallat tilldelningsbeslutet och konstaterat att det inte finns tillfredställande konkurrens på marknaden. Därför väljer vi att göra om upphandlingen, säger Per-David Wennberg, vd för Länstrafiken Jämtland.

Länstrafiken väljer nu också att avbryta upphandlingen för trafikområdena Bräcke, Ragunda och Strömsund. Länstrafiken förklarar det med att för få anbud inkommit per område och att det därmed saknas tillfredsställande konkurrens.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)