Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

London störst i Europa på elbussar

London har nu mer än 200 elbussar i trafik. Foto: Ulo Maasing.

Nu är London störst i Europa när det gäller elbussar i kollektivtrafiken med drygt 200 elbussar i trafik. Detta sedan två linjer i den brittiska huvudstaden nu helt har konverterats till att uteslutande trafikeras med elektriska dubbeldäckare. Antalet elbussar i den brittiska huvudstaden fortsätter att växa snabbt. Nästa år kommer ytterligare 78 eldrivna dubbeldäckare ut i trafiken på världsstadens gator.

– Londons förorenade luft är ett skamligt hot mot människors hälsa, orsakar att många människor dör en alltför tidig död, samtidigt som den hämmar barns lungor från att växa normalt. Som en del av vårt arbete för att tackla de skadliga emissionerna och klimatkrisen är jag stolt att kunna presentera de första två busslinjerna som uteslutande kommer att trafikeras med eldrivna dubbeldäckare, säger Londons borgmästare Sadiq Khan.

– Det här är en del av vår plan på 3,6 miljarder kronor för att ändra hela Londons bussflotta vilket kommer att minska utsläppen av NOx från busstrafiken i London med 90 procent till oktober 2020.

Gareth Powell, chef för yttrafiken hos Transport for London säger att de två elektrifierade linjerna är ett viktigt steg mot en helt emissionsfri busstrafik.

– Med fler eldrivna dubbeldäckare som följer och kravet att samtliga enplansbussar ska vara emissionsfria från nästa år bidrar bussarna till att se till att huvudstadens luft klarar de lagstadgade kvalitetsnormerna, Säger Gareth Powell.

De två linjer som nu helt trafikeras är linje 43 från Friern Barnet till London Bridge samt linje 134 från North Finchley till Tottenham Court Road. Linjerna har tillsamnmans cirka 18,5 miljoner resenärer per år.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)