Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busschef blir ny gaschef

Jürgen Lorenz går från BVy Buss i Gästrikland till Gästrike Ekogas och ska sälja stora mängder gas till sin nuvarande arbetsgivare.

Till ny chef för biogasproducenten Gästrike Ekogas AB har utsetts Jürgen Lorenz. Han är idag regiondirektör på Vy Buss som kör tätortstrafiken i Gävle som är en av Gästrike Ekogas största kunder. Han tillträder tjänsten som vd för biogasbolaget den 13 januari och ska då sälja gas till sin nuvarande arbetsgivare.

Gästrike Ekogas AB startade år 2010 av Gävle kommun för att producera lokal biogas till fordon och lokalt biogödsel till jordbruket av vårt matavfall. Idag är bolaget ett dotterbolag till Gävle Energi och Gästrike återvinnare. Gästrike Ekogas har sedan länge en plan för utbyggnad av tankstationer, och kommer under det närmsta decenniet dessutom leverera biogas till 51 av Gävle stadstrafiks 63 bussar.

– Att vi har en av Europas större anläggningar för produktion av en miljöriktig energi skapar möjligheter för oss i regionen. Jag ser samarbeten framför mig som skulle kunna leda till att vi tillsammans med andra aktörer skulle kunna göra ett avtryck som en stark region avseende energi som ger en mindre miljöbelastning, säger Jürgen Lorenz.

Jürgen Lorenz är idag regiondirektör på norskägda Vy buss AB – affärsområde Öst/Syd, som levererar kollektivtrafik i flera svenska städer och har ca 600 anställda. Att utveckla kollektivtrafiken till att leverera allt bättre för medborgarna, skapa samarbeten som gynnar samhället och få utmaningar att bli möjligheter har varit Jürgens ledord under tiden på Vy buss enligt Gästrike Ekogas.

– Jürgen är precis rätt person för det här spännande uppdraget. Han har visat många gånger att han gillar utmaningar och kan leverera konkreta lösningar på olika typer av problem, säger Therese Metz, ordförande i styrelsen för Gästrike Ekogas AB.

Företaget har länge haft problem med lönsamheten. Så sent som i slutet av maj blev det klart att Gävle kommun skjuter till 40 miljoner kronor extra till bolaget.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)