Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Framtiden klar för bussgodset i Norrbotten

Frågan om bussgodsets framtid i Norrbotten är nu på väg att lösas. Politikerna i Norrbotten har enats om de framtida godstransporterna där. Efter ett intensivt samarbete mellan Norrbotten och Västerbotten har man nu funnit vad man anser vara en långsiktig lösning som innebär att västerbottniska Bussgods Norr tar över godstransporterna i Norrbottens län.

– Att Bussgods i Norr AB tar över godstransporterna innebär att vi kan säkra transporterna i en stor del av Norrbotten, medan vi nyttjar befintliga resurser och kompetens i både Norr- och Västerbotten, säger Mats Aspemo, vd för Länstrafiken i Norrbotten AB.

Bussgods i Norr AB är Västerbottens aktör inom Bussgods och har sitt säte i Umeå. Den nya lösningen i Norrbotten innebär att man kommer se över nätet av busstationer och ombud för att anpassa verksamheten till marknadens behov.

Bussgods i Norrbotten AB kommer att avvecklas efter en rad förlustår i enlighet med tidigare politiskt beslut.

– För hela länets utveckling är detta en viktig fråga, säger Anders Öberg(S), ordförande i Länstrafiken och kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten.

– Det märks i det stora engagemang som många visat i frågan kring Bussgods, inte minst representanter för näringslivet i länet.

De ansvariga för bussgodsverksamheten i Västerbotten uttrycker lättnad sedan man fått besked från Norrbotten.

– I Västerbotten har det aldrig funnits någon tvekan kring Bussgods. Verksamheten betyder så mycket för så många, men vi har hela tiden vetat att vi behöver samarbetet med Norrbotten för att systemet ska fungera. Nu blickar vi tillsammans och gör något bra av detta, säger Rickard Carstedt(S), regionråd i Västerbotten.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)