Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kört för Hybricon i Skellefteå

Kommer inte att köra i Skellefteå. Foto: Ulo Maasing.

Elbussleverantören Hybricon, med bas i Umeå, kommer inte att få leverera bussar till kommunala Skellefteå Buss. Bakgrunden är att Kammarrätten inte beviljar Hybricon prövningstillstånd i de pågående rättsliga turer kring det kommunala bussföretagets upphandling av elbussar. Därmed står det klart att det blir Volvo som får leverera de första elbussarna till Skellefteå.

Upphandlingen gällde sex tolvmeters elbussar med option på ytterlifgare sex bussar.

Hybricon vann i januari ursprungligen upphandlingen som i ett första skede värderas vara värd 36 miljoner kronor, men Volvoåterförsäljaren Wist Last och Buss begärde en överprövning av upphandlingen. Wists bus låg på 42 miljoner kronor.

Volvoåterförsäljaren hävdade att Hybricons vinnande anbud innehöll brister på flera punkter.

Efter flera rättsliga turer är nu Hybricon utslaget i upphandlingen. Fem företag kom in med anbud på de sex elbussarna: Ebusco (Nederländerna), Hybricon, Lecab Lastbilar (Scaniaåterförsäljare), Linkker (Finland) samt Wist Last & Buss (Volvoåterförsäljare).

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)