Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Långt från Volvo på Busworld

På Busworld visar Volvo bland annat en längre version av turist- och långfärdsbussen Volvo 9700. Bild: Volvo Bussar.

Volvo Bussar kommer att visa två långa nyheter på den internationella bussmässan Busworld i Bryssel som öppnar på fredagen. Det är dels en nyutvecklad femtonmetersversion av turist- och långfärdsbussen Volvo 9700, dels den nya eldrivna ledbuss som nu är klar för serieproduktion.

Den nya, längre versionen av Volvo 9700 har plats för fler passagerare än de tidigare modellerna, likaså fler möjligheter att disponera utrymmet i bussen. Totalt finns Volvo 9700 nu i fyra längder – 12, 13, 14 och 15 meter – och totalt nio olika varianter.

På Busworld visas Volvos nya elektriska ledbuss för första gången upp i kommersiellt utförande för en bred publik. Volvo 7900 Electric Articulated har plats för upp till 150 resenärer och 80 procent lägre energiförbrukning än motsvarande dieselbuss.

Det övergripande temat för Volvo Bussar på Busworld är ”Create your Zero City”. Temat tar fasta på hur Volvo kan hjälpa städer att förändras och utvecklas för att skapa hållbara kollektivtrafiklösningar.

– Med Volvo 7900 Electric Articulated skapar vi nya möjligheter för städer som vill utveckla en hållbar kollektivtrafik med energieffektiva, tysta och avgasfria bussar. Samtidigt utvidgar vi vårt nya program av prisbelönta långfärdsbussar med fler varianter, som ger kunderna förutsättningar för en ännu högre produktivitet.

– Vårt samlade program av produkter och tjänster har aldrig varit starkare och vi är bättre rustade än någonsin för att tillsammans med våra kunder ta steget in i framtiden och utveckla deras affär, säger Håkan Agnevall, vd för Volvo Bussar.

Taggat som: , ,

Categorised in: Busworld, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)