Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stororder på elbussar från Transdev till Ebusco

Storaffär. Ebuscos vd Pier Eringa och Transdev Nederländernas Peter Bijvelds skakar hand på den stororder på elbussar som Transdev har lagt hos Ebusco.

Den holländska elbusstillverkaren Ebusco har fått en stororder på elbussar från den internationella persontrafikjätten Transdev. Ordern omfattar 156 elbussar, lågentré- och låggolvsbussar, som ska gå i trafik för Transdevs holländska dotterbolag Connexxion i Amsterdamregionen, kring flygplatsen Schiphol samt i staden Haarlem. Bussarna ska där ersätta befintliga gas-. och dieselbussar.

Ordervärdet uppges till 130 miljoner euro, cirka 1,4 miljarder SEK. Bussarna är av Ebuscos modell 2.2, alltså inte den nya generation elbussar som Ebusco nyligen presenterade och som man även visar på Busworld.

För VDL är ordern till Ebusco sannolikt en besvikelse eftersom VDL tidigare har levererat ett stort antal elbussar till just Connexxion.

Elbussarna från Ebusco ska vara i trafik senast i november 2020 och är den hittills största elbussordern i Europa för leverans under ett enda år. Det är också Ebuscos hittills största order.

Taggat som: , ,

Categorised in: Busworld, Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)