Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt uppåt för Stenas Tysklandslinjer

Resandet med Stena Lines Tysklandslinjer har ökat kraftigt i sommar. Foto: Stena Line.

Färjerederiet Stena Lines Tysklandslinjer har haft en rejäl uippgång under sommarens högsäsong, rapporterar rederiet. Valuta och gynnsamt väder står för den största ökningen av tillresande tyskar. Från Sverige står passagerartågen på linjen Trelleborgslinjerna för en enorm ökning enligt Stena Line.

Under sommarsäsongen hade Stena Line på sina tre tysklandslinjer en resandeökning på i genomsnitt tio procent. Störst är ökningen på trafiken till Sverige och närmare 250 000 tyska gäster reste med Stena Line under juni, juli och augusti. Den låga kronkursen är en viktig förklaring till uppgången.

Trelleborgslinjerna till Rostock och Sassnitz trafikeras av tågfärjor och under sommaren har efterfrågan på tågresande ökat enormt, uppger Stena Line. Totalt har passagerartågen från Sverige ökat med 50 procent och oftast är det resor till den tyska huvudstaden Berlin med snälltåget som lockar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)