Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik och NTF reflekterar i mörka tider

Västtrafik och NTF satsar tillsammans på att få resenärer att synas i mörkret. Foto: Eddie Löthman.

På måndagen startar Västtrafik och NTF tillsammans en reflexkampanj för att få resenärer att synas i det fallande mörkret. Omkring 80 000 reflexer kommer under kampanjen att delas ut i Västra Götaland. Förutom att minska risken för olyckor och hastiga inbromsningar, bidrar reflexer till att färre resenärer blir frånåkta på grund av att de inte syns vid hållplatsen.

– Att synas i höst- och vintermörkret är lika viktigt på landet som i mer tätbebyggda områden. Har du på dig en reflex syns du redan på 125 meters håll när en buss eller bil närmar sig. Då har föraren god tid på sig att sakta in. Om du däremot saknar reflexer och har mörka kläder, syns du inte förrän fordonet är cirka 20 meter från dig, säger Fredrik L Eriksson, säkerhetschef på Västtrafik.

Reflexkampanjen genomförs av Västtrafik tillsammans med trafikpartners och NTF. Cirka 80 000 reflexer kommer att delas ut runtom i Västra Götaland via förare och kundvärdar. Reflexer kommer också att finnas i Västtrafikbutikerna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)