Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo får stor bussorder i Mexiko

Volvo har i år fått order på totalt 199 bussar till Mexiko City. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har fått en order på 129 bussar till lokaltrafiken i Mexikos huvudstad Mexico City. Bussarna ska trafikera det så kallade RTP-nätet i staden, ett stort antal linjer som körs av privata företag som har koncession på trafiken. Ordern omfattar 129 bussar från Volvo med Euro 6-motor. Tidigare i år beställde RTP 70 lågentrébussar från Volvo. Sammanlagt har alltså Volvo Bussar i år fått order på 199 bussar till RTP i Mexico City.

Totalt kommer 390 Volvobussar att finnas i trafik i RT-nätet.

– Vi är stolta över att ha valts ut för att medverka till omställningen av stadstrafiken i Mexico City. Detta är ett utmärkt tillfälle för oss att tillhandahålla säkra, effektiva och hållbara transporter för de tusentals passagerare som reser varje dag med RTP-linjerna, säger, Rafael Kisel, vd för Volvo Bussar i Mexiko.

– På Volvo Bussar samarbetar vi med städer världen över för att skapa en hållbar kollektivtrafik, med utgångspunkt från varje stads förutsättningar och behov. I Mexiko har vi en stark verksamhet sedan många år tillbaka. Därför är det särskilt glädjande att få vara med och bidra när Mexico City nu tar nästa steg i utveckling, säger Håkan Agnevall, vd på Volvo Bussar.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)