Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bältesanvändning i buss kollas

Skiljer sig bältesanvändningen åt om bussen är utrustad med tvåpunkts- eller trepunktsbälten? Foto: Volvo Bussar.

Finns det någon skillnad i bältesanvändningen i bussar beroende på om den är utrustad med tvåpunkts- eller trepunktsbälten för passagerarna? Nu ska eventuella skillnader i bältesanvändningen kartläggas genom studier i Norrbottens och Västra Götalands län.

Bussbranschens Riksförbund finansierar den studie om bältesanvändningen som Norrbottens Bussbranschförening ska genomföra. Studien är utformad som en fältmätning av resenärernas bältesanvändning när de åker buss.

För att genomföra studien samarbetar Sveriges Bussföretag och de två bussbranschföreningarna i Norrbotten respektive Västra Götaland med Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF. NTF:s personal kommer göra studien i bussarna, sammanställa underlaget och sammanställa en rapport från undersökningen.

Arbetet är planerat att inledas under den här månaden.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)