Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

BYD tar hem största elbussordern i USA

BYD har tagit hem den hittills största elbussordern i USA. Ordern avser nmiometersbussen K7M. Bild: BYD.

Den kinesiska busstillverkaren BYD har tagit hem den hittills största enskilda ordern på batteribussar i USA. Det är lokaltrafiken i Los Angeles, Los Angeles Department of Transportation (LADOT), som har beställt 130 elbussar från BYD. Ordern gäller BYD:s nio meter långa stadsbuss K7M och undertecknades på onsdagen.

LADOT har som mål att alla kollektivtrafikbussar i Los Angeles senast år 2030 ska vara nollemissionsbussar.

BYD:s K7M tar 22 sittande passagerare och har enligt tillverkaren en räckvidd på ungefär 240 kilometer på en laddning som tar 2,5 – 3 timmar. BYD garanterar batterierna på tolv år.

BYD är världens största tillverkare av elbussar. Bussarna till Los Angeles ska tillverkas vid BYD:s fabrik i Lancaster i Kalifornien. 70 procent av bussarna utgörs av komponenter som är tillverkade i USA, vilket gör att de med råge klarar kraven i den så kallade Buy America Act, en protektionistisk lag som ska skydda amerikansk industri.

Buy America Act är en federal lag som kräver att mer än 65 procent av komponenterna (sett till deras värde) är tillverkade i USAS. Nästa år höjs kravet till 70 procent

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)