Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare: ”Nytt biljettsystem hot mot arbetsmiljön”

Skånetrafikens nya biljettsystem möter stark kritik från bussförarnas skyddsombud. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafikens nya biljettsystem möts av stark kritik från bussförarnas skyddsombud. På fredagsförmiddagen hade tio skyddsombud och huvudskyddsombud från de bussföretag som kör för Skånetrafiken ett två timmars möte medansvariga för det nya biljettsystemet som har döpts till Las Vegas. Biljettsystemet invigdes i söndags, men havererade i måndags morse och har sedan dess väckt starka reaktioner från såväl resenärer som från bussförare.

– Det känns som om vi är med i ett experiment, säger Carita Alenius, skyddsombud på Nobina i Lund, på fackförbundet kommunals hemsida efter fredagens möte mellan Skånetrafiken och skyddsombuden från Nobina, Arriva, Vy, Bergkvarabuss och Transdev.

Enligt facket talar inte de olika delsystemen i det nya biljettsystemet med varandra. Förarna har fått bristande utbildning i det nya systemet, samtidigt som många resenärer är upprörda över att det har blivit både krångligare och dyrare att resa med Skånetrafiken. I dag är det stora svårigheter att lösa korrekt biljett och priset blir ofta fel, hävdar bussförarna.

– Allt hot och våld och verbala kränkningar landar på oss. Det är en ohållbar situation, säger Lotta Berger som är skyddsombud på Transdev på Kommunals hemsida.

– Vi vill att Skånetrafiken tar ansvar för sin produkt eller lägger ner den tills den är färdigutvecklad.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)