Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fossilfritt år i Skåne

Skånsk kollektivtrafik är helt fossilfri sedan ett år. Foto: Ulo Maasing.

Nu har ett år gått sedan Skånetrafikens buss- och tågresor blev helt fossilbränslefria. Det har besparat skåningarna 80 000 ton växthusgaser eftersom all skånsk kollektivtrafik nu använder förnybar el märkt Bra Miljöval, biodiesel eller biogas.

– Nu är siktet inställt på att vår trafik ska bli helt klimatneutral, säger Iris Rehnström, hållbarhetsansvarig på Skånetrafiken.

Bussar med förnybar eldrift kör nu i Trelleborg, Ystad, Helsingborg, Landskrona, Ängelholm och Malmö. Och fler städer är på gång.

Skånetrafiken har också fattat ett inriktningsbeslut att arbeta för att kollektivtrafiken som ett nästa steg ska bli helt klimatneutral, det vill säga att resorna i hela kedjan från tillverkning av fordon, drift av trafik och avveckling av fordon inte ger några tillskott av växthusgaser till atmosfären. Ett steg på den vägen har Skånetrafiken tagit genom att utreda elbussbatteriernas klimat- och sociala påverkan under hela bussens livscykel.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)