Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mardrömslik biljettstart i Skåne

I fredags invigde Skånetrafikens försäljningschef Camilla Bunke och den skånska radioprofilen Kalle Lind Skånetrafikens nya biljettautomater. ”Jag kom med mina mest kritiska ögon, men hittade faktiskt inga svagheter i den nya automaten”, sa Lind när han invigde automaterna. Resenärernas upplevelse på måndagsmorgonen var en annan. Foto: Skånetrafiken.

I fredags invigde Skånetrafiken sina nya biljettautomater. På måndagsmorgonen brakade systemet samman. Både de nya automaterna och appen slutade att fungera – och i lördags var det definitivt slut med de gamla Jojokorten. Det nya systemet klarade inte trycket när skåningarna på måndagsmorgonen skulle till jobbet. Inte heller på Skånetrafikens kundtjänst gick det att köpa biljetter.

Problemen började vid 06.30. Tre timmar senare var de i huvudsak lösta enligt Skånetrafiken.

– Problem kvarstår med några av de nya biljettautomaterna, men det går bra att köpa biljett i de gamla biljettautomaterna, säger Camilla Bunke.

– Vi har lagt all kraft på att se till att våra resenärer kommit fram till skola och arbete under morgonen. Allt för att de inte skulle drabbas av att tekniken inte fungerade som den skulle, säger Camilla Bunke.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)