Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Avtalsrekommendationer kan vinna pris

De avtalsrekommendationer som Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik har tagit fram kan komma att bli prisbelönta. Foto: Ulo Maasing.

Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik har nominerats till Upphandlingspriset 2020 för arbetet med branschens gemensamma avtalsrekommenda-tioner.

Rekommendationerna tas fram av en branschgemensam kommitté och används idag vid kollektivtrafikupphandlingar av nästan alla regionala kollektivtrafikmyndigheter och länstrafikbolag i Sverige.

Aktuellt i år är bland annat en uppdatering med nya, användarvänliga avtalsrekommendationer för hela branschen, både för tåg och buss. Dessutom tar Partnersamverkan fram nya vägledningar, som ger en tydligare inblick i processerna runt anbud och upphandlingar utifrån både beställarsidans och operatörssidans perspektiv.

Vinnaren tillkännages den 4 februari på Upphandlingsdagarna, som står bakom priset tillsammans med Upphandling24 och Inköpsrådet.

I Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik ingår idag Svensk Kollektivtrafik, Sveriges Bussföretag, Tågföretagen, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), Trafikverket och Jernhusen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)