Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kontinentala framgångar för Scania med flytande gas

Scania har kontinentala framgångar för sin Interlink som drivs med flytande gas, bland annat till TPER i Bologna.

Scania hade under slutet av 2019 flera framgångar för sin regional- och långfärdsbuss Interlink som drivs med flytande gas, LNG. Det spanska företaget Alsa köpte sin första Interlink LNG och italienska TPER i Bologna tog emot femton bussar av samma modell, men tar till sommaren emot ytterligare en stor leverans av modellen. Scanias Interlink är än så länge den enda Europatillverkade långfärdsbussen för LNG.

Alsa använder Interlink LNG på regionala linjer och förortslinjer kring Madrid.

TPER i Bologna använder bussarna främst i landsbygdstrafik och kommer tidigt i sommar att ta emot ytterligare 31 Interlink CNG. Bussarna till Bologna har 55 sittplatser och en passagerarkapacitet på 71 personer. De har två tankar för flytande gas om 556 respektive 452 liter vilket enligt Scania ger dem en räckvidd på över 1 000 kilometer.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)