Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nerläggning av bussgods försenad

Nerläggningen av Bussgods Norrbotten har inte hunnits med. Foto: Ulo Maasing.

Nerläggningen av Bussgods Norrbotten har blivit försenad. Anledningen: de inblandade parterna har inte hunnit med. Därför lever Bussgods Norrbotten vidare till månadsskiftet mars/april, fast det egentligen skulle ha lagts ner vid årsskiftet, skriver Haparandabladet.

Bussgods Norrbotten har under en rad år gått med stora förluster och i fjol beslutade politikerna i regionen att verksamheten skulle läggas ner. Beslutet väckte starka reaktioner, inte minst från småföretagare i inlandet och fjällvärlden, eftersom de för sin verksamhet är beroende av bussgodstransporterna.

Efter förhandlingar mellan de båda länstrafikbolagen i Norrbotten och Västerbotten blev det klart med en ny lösning för att rädda bussgodset. Det innebär att Region Västerbottens bolag Bussgods i Norr AB ska ta över trafiken från Bussgods Norrbotten, ett övertagande som skulle skett vid årsskiftet.

Men diskussionerna mellan parterna har inte blivit klara i tid.

– Den regionala kollektivtrafikmyndigheten fortsätter sina diskussioner med Länstrafiken i Västerbotten. Det betyder att Bussgods Norrbotten fortsätter som tidigare till den 31 mars, säger Ulrica Hammarströ(S), kommunalråd i Pajala till Haparandabladet.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)