Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stororder på elbussar till VDL

Busstillverkaren VDL har fått en stor order på elbussar till Köln i Tyskland. Foto: VDL.

Den holländska busstillverkaren VDL har fått en stor order på elbussar till lokaltrafiken i den tyska staden Köln, KVB. Ordern omfattar 48 ledbussar (Citea SLFA-181 Electric) med BRT-design samt fem normalstora stadsbussar (Citea SLF-120 Electric). Med den aktuella ordern tar KVB ytterligare ett steg mot en fullständig elektrifiering av sin bussflotta. De första leveranserna ska ske mot slutet av det här året.

KVB beställde sina första batteridrivna ledbussar från VDL redan 2016. Den ordern omfattade åtta bussar och innebar att KVB blev den första operatören i Europa med batteridrivna ledbussar i trafik på Tysklands första helt elektrifierade busslinje.

När leveransen av de nya bussarna är avslutad under 2021 kommer KVB:s bussflotta att till en fjärdedel bestå av elbussar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)