Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Möte om klimatsmarta turistresor i samband med Busstorget

Sveriges Bussföretags Lars Annerberg leder möte om klimatsmarta turistfresor. Foto: Ulo Maasing.

Ett nordiskt möte om klimatsmarta turistresor arrangeras i samband med Busstorget, den svenska bussresebranschens årliga arrangemang för alla som arbetar med bussresor och bussturism. Mötet om klimatsmart turism arrangeras på förmiddagen den 16 april, innan själva Busstorget inleds. Sveriges Bussföretags Lars Annerberg står värd för mötet som är en del i nordiska ministerrådets projekt Sustainable Tourism in the North Clean Energy. Platsen är samma som för Busstorget, Aronsborgs konferenshotell, i Bålsta, nordväst om Stockholm.

Mötet äger rum kl 9 – 11 den 16 april och ska ta upp möjligheter och hinder för att öka användningen av alternativa drivmedel i nordisk bussturism.

Tidigare möten har tagit upp sjöfart och turism och biluthyrning.

Projektet om hållbar turism initierades av Island 2019 och ska 2022 presentera ett så kallat vitpapper, en färdplan med rekommendationer för en klimatneutral nordisk turistnäring. Lars Annerberg är transportnäringens representant i projektet. Inom Sveriges Bussföretag är han ansvarig för frågor om upphandlad trafik, klimat, tillgänglighet och teknik.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)