Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dalatrafiks chef går efter sjukreseskandal

Bengt Benjaminsson lämnar sin tjänst i Dalatrafik och Region Dalarna. Foto: Paula Isaksson.

Bengt Benjaminsson, chef för kollektivtrafik-förvaltningen inom Region Dalarna samt vd för Dalatrafik lämnar sin tjänst. Benjaminsson har kommit överens med regiondirektör Karin Stikå Mjöberg att avgå i kölvattnet efter den skandal som uppdagades i Dalarna i fjol och där Dalatrafik felaktigt hade betalat ut mångmiljonbelopp. Benjaminsson har varit arbetsbefriad sedan mitten av december.

– Det finns inte förutsättningar för mig att fortsätta i mitt uppdrag som chef för Dalatrafik. Jag väljer därmed att lämna mitt uppdrag med omedelbar verkan, säger Bengt Benjaminsson i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Förutom att avsäga sig sitt förordnande som chef lämnar också Bengt Benjaminsson sin grundanställning i Region Dalarna. Han får ett avgångsvederlag om tolv månadslöner.

– Vi har nått ömsesidig överenskommelse om ett avslut. Jag har förståelse för att Bengt Benjaminsson väljer att lämna vår organisation, säger Karin Stikå Mjöberg.

Parterna har kommit överens om att inte lämna några ytterligare kommentarer om uppgörelsen.

Bengt Benjaminsson är en av tre chefer på kollektivtrafikförvaltningen i Dalarna som arbetsbefriades med lön i mitten av december, sedan det framkommit att Dalatrafik felaktigt hade betalat ut mer än tio miljoner kronor om året under flera års tid till trafikföretag som kört sjukresor åt Dalatrafik.

Klicka här för att läsa vår nyhetsartikel från den 12 december om de felaktiga utbetalningarna.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)