Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordmånga reste med Kalmar länstrafik

Kalmar länstrafik satte i fjol resanderekord. Foto: KLT.

Antalet resor med Kalmar länstrafik, KLT, slog förra året nytt rekord. KLT:s resandestatistik för 2019 visar en ökning på 3,5 procent jämfört med år 2018. Totalt utfördes nästan 11,3 miljoner resor under 2019. Det framgår av KLT:s verksamhetsberättelse som presenterades på torsdagen.

På tio år har det kollektiva resandet i Kalmar län ökat med nästan 70 procent, från 6,7 miljoner resor under 2009 till nära 11,3 miljoner under 2019.

Den 1 januari 2020 nåde KLT målet att samtliga vägfordon blev helt fossilfria. Det huvudsakliga drivmedlet i dessa fordon är i dag biogas.

Under 2019 hade Kalmar länstrafik en självfinansieringsgrad på 51 procent. Det innebär att 49 procent av finansieringen kom från skattemedel. Samtidigt redovisar Kalmar länstrafik ett underskott på tre miljoner i förhållande till budget.

Kundernas nöjdhet med KLT var i fjol 66 procent, medan 84 procent var nöjda med sin senaste resa med KLT. Länstrafiken hade också en marknadsandel på fjorton procent av det motoriserade resandet. 2018 var siffran tolv procent.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)