Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförarens dag: ”Landets bussförare är hjältar”

Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag: Landets bussförare är hjältar som ser till att Sverige rullar.

Idag, onsdag, är det Bussförarens dag. Branschorganisationen Sveriges Bussföretag vill därför hylla landets alla bussförare. I ett uttalande säger organisationen att man dagen till ära vill ”uppmärksamma alla bussförare och det fantastiska arbete som de gör. Utan bussförare stannar samhället. Det blir svårare att ta sig till jobbet, skolan och till läkarbesöket. Det blir också svårare att arbeta eller studera på annan ort.”

– I krisen i coronavirusets spår kraftsamlar samhället nu för att hålla igång viktiga samhällsfunktioner. Landets busstrafik är oerhört viktig för att människor, exempelvis inom vården, ska ha möjlighet att ta sig till arbetet, arbeten som är viktiga för att vi alla ska kunna ta oss igenom denna krissituation.

– Här har alla aktörer inom kollektivtrafiken ett viktigt ansvar, såväl bussföretag som beställare av busstrafik, för att säkerställa att busstrafiken kan fortgå. Och landets bussförare är hjältar som ser till att Sverige rullar! Branschen följer myndigheternas rekommendationer och har en tät dialog med myndigheter och regeringen i detta svåra läge för att på bästa sätt skapa goda förutsättningar för alla som arbetar inom landets busstrafik, säger Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)