Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Grönt i Boden i sommar

Boden får nya biogasbussar i sommar. Bild: Bodens kommun.

Boden blir grönare i sommar. Från den 1 juli rullar tretton nya biogasbussar utrustade med wifi och USB-uttag ut i Bodens lokaltrafik. Samtidigt blir avgångarna tätare och trafiken pågår senare på kvällarna än idag. Då börjar det nya tioåriga trafikavtalet mellan Bodens kommun och Citybuss Boden.

I den nya vintertidtabell som börjar att gälla den 17 augusti kommer så de båda stadsbusslinjerna 1 och 2 att avgå var 20:e minut under för- och eftermiddagarna, jämfört med dagens 30-minuterstrafik. Fredagar och lördagar kommer trafiken under vintertidtabellen att köras fram till klockan 22. Det innebär att på fredagar kör bussarna en timme längre och lördagar fyra timmar längre än nuvarande tidtabell.

Det var i maj förra året som upphandlingen av stadsbusstrafiken i Boden blev klar. Två företag klarade skallkraven i upphandlingen men Centrala Buss i Norrbotten, där Citybuss Boden ingår, vann på ett lägre pris i förhållande till tvåan Bergdahls Busstrafik.

Det nya avtalet är på drygt 20,6 miljoner kronor om året, vilket är en ökning med cirka 4,1 miljoner mer per år än idag. Det beror främst på att kommunen vill utöka trafiken med två bussar i förhållande till idag.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)