Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flytt till Halmstad lyft för färjelinje

Den 1 februari öppnade Stena Line linjen Halmstad – Grenå. Foto: Stena Line.

Den första februari öppnade Stena Line färjelinjen Halmstad-Grenå som ersatte rederiets tidigare linje Varberg – Grenå. Efter en månads trafik visar siffrorna på att flytten blev ett verkligt lyft för linjen. Jämfört med samma tid föregående år, på den tidigare linjen mellan Varberg-Grenå, har resandet totalt ökat med 20 % på den nya linjen.

Enligt Stena Line visar bokningsläget framåt också att framgångarna fortsätter. För resor bokade från Sverige är bokningsläget fram tills sommaren upp 20 % och även sommarmånaderna visar en ökning jämfört med föregående år.

Från den danska sidan ser bokningsläget för våren ännu bättre ut. Totalt är det 50 % fler bokningar från Grenå till Halmstad än samma period föregående år.

Mer än hälften av Stena Lines verksamhet består av frakt och även på fraktavdelningen är tongångarna positiva.

– Vi transporterar de volymer vi förväntat oss både från den svenska och danska sidan. Vi är väldigt optimistiska inför framtiden för det finns ett tydligt intresse från marknaden att undersöka nya transportlösningar i och med öppnandet av den nya linjen. Vi konkurrerar med tre starka kort, tid, pengar och ett lägre koldioxidavtryck än broarna, säger Dan Röding som ansvarar för fraktverksamheten på Stena Lines Danmarkslinjer.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)