Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya elbussframgångar för Solaris

Solaris har fått ännu en order på sina elbussar från den polska staden Jaworzno. Foto: Solaris.

Busstillverkaren Solaris har fortsatta framgångar i Europa med sina elbussar. Nu har lokaltrafiken i den polska staden Jaworzno beställt ytterligare 20 elbussar från Solaris. Kontraktet omfattar 15 Solaris Urbino 12 electric och fem Urbino 8,9 electric. Leveranserna sker under första halvåret nästa år respektive mot slutet av detta år. När bussarna har levererats är 80 procent av stadsbussarna i Jaworzno elbussar.

Idag har trafikföretaget PKM Jaworzno 23 batteribussar i trafik. Staden var år 2015 den första i Polen som började att elektrifiera sin busstrafik och är en trogen kund när det gäller Solaris elbussar.

Samtliga nya bussar kommer att vara utrustade med Solari´ egna högenergibatterier på 160 kWh. Laddning sker såväl via pantograf som via pluginkontakter i depå. I både 8,9-meters- och 12-metgersbussarna finns en central elmotor på 160 kW.

I dagarna levererade Solaris den första av 130 beställda batteridrivna ledbussar till warszawa. Foto: Solaris.

I dagarna levererade Solaris också den första bussen i en stororder på 130 batteridrivna elbussar Solaris Urbino 18 electric till den polska huvudstaden Warszawa. Solaris fick beställningen i juli förra året.

Elledbussarna har en kapacitet på 133 passagerare och har Solaris´ 150 kWh högenergibatterier. Laddning sker i såväl depå som via pantograf längs linjerna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)