Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transportföretagen välkomnar satsning på kompetensförsörjning

Caj Luoma, Transportföretagen: ViV välkomnar satsning på kompetensförsörjning.

Regeringen presenterade tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna på måndagseftermiddagen ytterligare ett krispaket med anledning av covid-19-pandemin. Fokus i det senaste krispaketet ligger på jobben och en omställning på arbetsmarknaden, bland annat med omfattande satsningar på utbildning. Transportföretagen, där Sveriges Bussföretag ingår, välkomnar den satsning på långsiktig kompetensutveckling som finns i paketet.

Krispaketet innebär bland annat en tillfälligt förstärkt arbetslöshetsförsäkring, en mer aktiv arbetsmarknadspolitik och fler möjligheter till yrkesutbildning i hela landet

”I ett läge när arbetslösheten bedöms öka kommer det att behövas bättre möjligheter att vidareutbilda sig i hela landet. Medlen till regionalt yrkesvux föreslås öka samtidigt som tillskottet möjliggör en full statlig finansiering av utbildningen. Yrkeshögskolan föreslås förstärkas med nya platser, korta kurser och kurspaket samt olika försöksverksamheter för att fler ska kunna ta examen. Dessutom föreslås förbättrade möjligheter att studera på distans”, skriver regeringen.

– Med tanke på att transportbranschens efterfrågan på kompetens i stor omfattning ligger på gymnasial nivå välkomnar Transportföretagen regeringens satsning på yrkesvux och full statlig finansiering”, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning vid Transportföretagen.

– Av förklarliga skäl är distansutbildning välkommet. När det gäller YH Flex är vi positiva – särskilt om en sådan modell inkluderar utbildning på gymnasial nivå. Mer resurser till arbetsmarknadsutbildningar är vi åtminstone i ett kort perspektiv positiva till. Nu gäller det att resurserna skapar utbildningar som motsvarar den kvalitet som efterfrågas på sikt, säger Caj Luoma.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)