Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordavtal ger svensk rekordorder till Daimler Buses

Mohlins Bussar har beställt 106 Mercedes-Benz Intouro och sex Setra 416 LE Business i Daimler Buses största enskilda affär i Sverige hittills. Bild: Daimler Buses.

Bussföretaget Mohlins Bussar, med bas i Ljusdal, tog nyligen hem sitt största trafikavtal någonsin när Region Uppsala upphandlade lokal- och skolbusstrafik. Avtalet har nu resulterat i att Daimler Buses i Sverige har fått sin enskilt största order någonsin. Totalt rör det sig om 112 bussar. Trafikstarten sker den 1 jan 2021.

I upphandlingen tilldelades Mohlins Bussar lokal- och skolskjutstrafiken i flertalet kommuner inom Region Uppsalas upptagningsområde. Trafikstart sker 1 januari 2021 och avtalet sträcker sig 8 år, med en option på ytterligare 4 år. Avtalet är värt ca 130 miljoner årligen, vilket gör det till en miljardaffär sett över hela avtalsperioden.

För trafiken har Mohlins Bussar valt att satsa på ett alternativ som rymmer en stor mängd bussar från Mercedes-Benz och Setra, närmare bestämt 112 stycken. Bussarna är fördelade på 106 stycken regionalbussar av typen Mercedes-Benz Intouro och 6 stycken lågentrébussar av typen MultiClass Setra 416 LE business. Samtliga bussar drivs på HVO.

– Vi har ett långt och nära samarbete med Daimler Buses Sverige. Mohlins bussar har sedan tidigare både Intouro och LE business i verksamheten med väldigt positiva erfarenheter. I detta fall var det kvalitet och pris som var det avgörande, säger Robert Mohlin, VD, Mohlins Bussar.

– Vi har sedan en lång tid tillbaka ett mycket bra samarbete med Mohlins Bussar, vilket gör det extra kul att det här avtalet är i hamn. Mohlins Bussar har uttryckligen letat efter bussar med högsta kvalité som tål tuffa utmaningar och som samtidigt erbjuder en låg attraktiv totalägandekostnad. Därmed är det naturligt att valet föll på Mercedes-Benz Intouro och Setra LE 3 mars 2020 business. Bussar som håller hög kvalitet över tid och som dessutom är enkla att köra, serva och underhålla. Vi ser fram emot att utöka vårt samarbete under de kommande åren, säger Lars Forsström, säljare, Daimler Buses Sverige.

– Självklart är vi både glada och stolta över denna stora order. Det är den yttersta bekräftelsen på att vi har rätt bussar och att vi jobbar rätt i marknaden, säger Pär Wik, Försäljningchef Coach, Daimler Buses Sverige.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)