Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scandichotellen varslar halva personalstyrkan

Scandic varslar hälften av sin fast anställda personal i Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Hotellkedjan Scandic varslar halva sin fast anställda personal i Sverige, cirka 2 000 medarbetare, på grund av kraftigt minskade bokningar till följd av Covid-19. Scandic aviserar också att betydande nerskärningar kommer att bli nödvändiga även på Scandics övriga marknader. Antalet visstidsanställda kommer också att skäras ner. Scandic är Nordens största hotellkedja med mer än 280 hotell på mer än 130 destinationer.

Scandic uppger att bokningarna har fortsatt att minska de senaste dagarna. På alla Scandics marknader har beslut av myndigheter och resebegränsningar bidragit till ett minskat resande samt ett ökande antal inställda evenemang. Scandic räknar också med en försäljningsutveckling der kommande månaderna som är avsevärt negativ.

För att minska kostnaderna gör Scandic betydande minskningar i bemanningen, både på hotellen och i stödfunktioner liksom i inköp och investeringar.

Företagsledningen har sänkt sina egna löner med 20 procent.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)