Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Coronakrisen får Transdev att ändra logotyp

Transdev ändrar logotyp under coronakrisen.

Den internationella kollektivtrafikoperatören Transdev ändrar tillfälligt sin logotyp under covid-19-pandemin. Ändringen är en symbol för solidaritet under den rådande krisen.

”Över hela världen görs insatser för att stoppa spridningen av det nya coronaviruset. Områden hålls i karantän och många är isolerade i sina hem, med begränsade möjligheter att röra sig ute. Resandet med kollektivtrafiken har minskat betydligt och väldigt många har förändrat hur vi lever våra dagliga liv och umgås med varandra. Mot bakgrund av allt detta genomgår vår Transdev-logotyp en tillfällig förändring – för att visa solidaritet och lyfta hur kollektivtrafiken bidrar till samhällsnyttan”, skriver Transdev i ett pressmeddelande.

Den stjänformade figuren i Transdevs logotyp ska nu visualisera både det avstånd vi ska hålla till varandra med hänsyn till minskad smittspridning, samtidigt som den symboliserar solidaritet och vårt åtagande som viktig samhällsfunktion genom tillägget ”Take Care” (fritt översatt ”ta hand om dig och andra”) i den nya logotypen.

Det innebär inte att alla Transdevs fordon ska få den nya logotypen. Denna syns istället på företagets externa kanaler som Linkedin med flera.

– Vi som arbetar inom kollektivtrafiken har ett stort ansvar, eftersom vi har en samhällsbärande funktion. Om vi inte kan utföra vårt uppdrag påverkar det många människors möjlighet att ta sig till arbetet, skolan, vården eller affären. Det finns flera exempel inom vår verksamhet som visar prov på hur vi gemensamt skapar nytta och bidrar genom att visa solidaritet med oss själva, våra passagerare och våra kunder. Den nya logotypen är en symbol på just detta, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör på Transdev Sverige.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)