Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nu har ansökan om stöd för korttidsarbete öppnat

Tillväxtverket uppmanar företag att förbereda sina ansökningar om korttidsarbete väl.

På tisdagsmorgonen öppnade Tillväxtverket ansökan om stöd till korttidsarbete (tidigare kallat korttidspermitteringar). Intresset har varit stort med många besökare på webbplatsen redan från tidig morgon, rapporterar myndigheten som samtidigt uppmanar företag som söker att förbereda sin ansökan väl.

– Vi vet att det finns ett stort behov för många företag av att få tillgång till det här stödet snabbt, men jag vill understryka att man behöver ta sig tid och säkerställa att ansökan är korrekt. Det är viktigare än att den kommer in första dagen, säger Tim Brooks, chef för avdelningen Företag på Tillväxtverket.

Ansökan öppnades på tisdagsmorgonen och statistik från webbplatsen visar att sidorna om korttidsarbete redan de första timmarna haft tusentals besökare.

– Söktrycket kommer att vara stort och vår ambition är att ha en snabb handläggning. Vi har riggat en organisation som ska ta hand om ansökningar och agera support till de företag som behöver hjälp med sin ansökan, säger Tim Brooks.

På Tillväxtverkets hemsida finns ett test som alla som tänkt att ansöka om stöd för korttidsarbete kan göra. Testet ger en första indikation om företaget uppfyller kraven för att bli beviljad stöd för korttidsarbete. Där finns också ett räkneverktyg så att företag kan räkna ut hur mycket stöd man kommer att få utbetalt efter beviljad ansökan.

För företag med färre än 50 anställda är det obligatoriskt att bifoga beräkningshjälpen i ansökan, större företag kan använda den men det är fritt att bifoga ett eget beräkningsunderlag.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)