Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Coronapandemin slår mot Daimlers resultat

Daimlers bussförsäljning backade med åtta procent under det första kvartalet. Foto: Daimler Buses.

Daimlerkoncernen, där även Mercedes-Benz och Setra bussar ingår, hade ett betydligt svagare första kvartal i år, jämfört med samma period förra året. I nyttofordons-verksamheten, Daimler Trucks & Buses, tappade lastbilarna stort, medan nergången i bussförsäljningen var måttlig. Det framgår av Daimlers delårsrapport för första kvartalet som presenterades på onsdagsförmiddagen. Daimlers rörelseresultat för första kvartalet blev 617 miljoner euro mot 2 798 miljoner euro samma period förra året (6,6 miljarder SEK respektive 29,9 miljarder SEK).

Försäljningen av Mercedes.-Benz personbilar minskade med femton procent och för skåpbilar och småbussar med 22 procent. Inom Daimler Trucks & Buses rasade försäljningen av lastbilar med 20 procent, medan bussarna klarade sig bättre med en minskning av försäljningen med åtta procent, från 5526 bussar första kvartalet 2019 till 5106 bussar under det här årets tre första månader.

Omsättningen inom Daimler Trucks & Buses försämrades samtidigt med fjorton procent, från 10,2 till 8,7 miljarder euro, i första hand beroende på de kraftiga nergången av lastbilsförsäljningen.

Daimlers ledning, med koncernchefen Ola Källenius i spetsen, räknar med att 2020 på grund av covid-19-pandemin blir ett klart svagare år än fjolåret och att hela världsekonomin försämras.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)