Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nästan alla Gotlandsresor avbokade – skärgårdsresor i Stockholmsområdet avrådes

85 procent av de som bokat resor till Gotland i påsk har avbokat – och avbokningarna fortsätter. Foto: Ulo Maasing.

Uppmaningen till resenärer att stanna hemma i påsk har hörsammats, rapporterar Destination Gotland som har gjort en ny genomgång av bokningsläget på fredagsmorgonen. Denna visar att omkring 85 procent av de planerade resorna till Gotland inför påsken har avbokats. I nuläget kommer endast omkring en fjärdedel av fartygskapaciteten per tur att användas och Destination Gotland väntar en fortsatt minskning kommande dagar.

– Vår tydliga uppmaning i onsdags att stanna hemma i påsk och undvika alla icke nödvändiga resor samt de åtgärder vi vidtog veckorna innan har haft rejäl effekt. Bokningarna har minskat dramatiskt och fler kommer att boka av. Jag vill tacka alla resenärer som tar ett personligt ansvar i det här allvarliga läget, säger Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland.

– Nu skyddar vi sjukvården på Gotland och gör oss redo att under kristid säkra den nödvändiga försörjningstrafiken. För att klara detta är våra medarbetare vår allra viktigaste resurs, de gör ett fantastiskt arbete.

Med anledning av de beslut som regeringen fattat och de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten utfärdat har Destination Gotland löpande under mars fattat beslut om aktivering av bolagets beredskapsplaner för Gotlandstrafiken. Beslut kring beredskapsplanerna har fattats efter samverkan med Länsstyrelsen Gotlands län och Region Gotland och innebär en rad åtgärder för att minska resandet till Gotland.

I Stgockholmsregionen uppmanas människor också att inte resa ut i skärgården i samband med påskhelgen. Waxholmsbolaget, som svarar för skärgårdstrafiken, förstärker turerna ut i skärgården, men uppmanar samtidigt alla att inte resa om det inte är helt nödvändigt.

– För att minska risken för smittspridning kommer vi inte att släppa på så många passagerare som fartygens certifikat tillåter. För att hantera detta kommer det finnas bemannade fartyg i reserv att sätta in, säger Region Stockholms trafikdirektör Fredrik Cavalli-Björkman.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)