Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Luleå Lokaltrafik

Jonas Vinblad von Walter, ny vd för Luleå Lokaltrafik.

Styrelsen för kommunägda bussföretaget Luleå Lokaltrafik, LLT, har utsett Jonas Vinblad von Walter till ny vd. Han arbetar nu som produktionschef på SunPine, ett bioreaffinaderi som ägs av skogsföretagen Södra och Sveaskog, drivmedelsföretaget Preem samt det holländska kemiföretaget Lawter. Jonas Vinblad von Walter tillträder som vd på LLT den 24 augusti och efterträder Stefan von Below som lämnar LLT för en anställning på Nobina i Östergötland.

– Det är Jonas kombination av ett ledarskap som utgår ifrån viljan att få medarbetarna att växa, erfarenhet av att leda en organisation med kollektivanställda och långsiktigt förändringsarbete kopplat till arbetsmiljö och organisationskultur samt hans engagemang för hållbarhetsfrågor som gjorde att styrelsens val föll på Jonas, säger Nils Harnesk, LLT:s styrelseordförande.

– Vi tror dessutom att Jonas med sin erfarenhet från processindustrin, då särskilt hållbara drivmedel kommer tillföra bolaget värdefull kompetens. Även hans erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete från att ha varit med i uppbyggnaden av en helt ny verksamhet, SunPine, kommer vara av stort värde i LLT:s utvecklingsfrågor.

– Redan vid första kontakten med LLT kändes det helt rätt inombords. Bolaget genomsyras av stolthet, driv och engagemang, vilket gör att det ska bli riktigt roligt att komma in och bidra i en bransch där jag fortsatt får arbeta med att förbättra världen. I samhällsomvandlingen mot en grönare värld utgör bra transportlösningar för personer en av de viktigaste faktorerna, kommenterar Jonas Vinblad von Walter.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)