Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler elbussar från Solaris

Solaris har fått ytterligare en elbussorder från lokaltrafiken i den polska staden Poznan. Foto: Solaris.

Busstillverkaren Solaris har fått ytterligare en order på elbussar, vilket befäster företagets ställning som en av de stora på den europeiska elbussmarknaden. Nu har lokaltrafiken i den polska staden Poznan, MPK Poznan, beställt 37 batterielektriska bussar från Solaris för leverans under andra halvan av nästa år. Sedan mindre än ett år går 21 elbuss<ar från Solaris i trafik i Poznan.

31 av bussarna i den nya ordern är tolvmetersbussar och de övriga sex är 18-meters ledbussar. Ordervärdet uppges av parterna till närmare 220 miljoner kronor.

Bussarna är utrustade med Solaris högenergibatterier, De normallånga stadsbussarna Urbino 12 har fyra batteripaket med en kapacitet på över 120 kWh, medan ledussarna får sex batteripaket om tillsammans drygt 1809 kWh. Snabbladdning sker via pantograf vid två bussterminaler, dessutom kommer nattladdning att ske i två depåer. Drivlinan utgörs av elektrisk drivaxel med två integrerade motorer om vardera 125 kW.

Solaris har hittills levererat eller har order på cirka 1 000 elbussar till 18 länder. På sin polska hemmamarknad har företaget cirka 70 procents marknadsandel när det gäller elbussar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)