Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny chef för kollektivtrafiken i Jämtland-Härjedalen

Marie Nordmark blir ny chef för kollektivtrafiken i Region Jämtland Härjedalen.

Till ny chef för kollektivtrafiken i Jämtland – Härjedalen har utsetts Marie Nordmark. Hon kommer närmast från en motsvarande tjänst vid X-trafik, Region Gävleborgs kollektivtrafik, där hon har arbetat de senaste fem åren. Länstrafiken i Jämtland övergår den första juli från att vara ett aktiebolag till att bli en förvaltning inom Region Jämtland Härjedalen. Samtidigt tillsätts också en ny chef med ansvar för kollektivtrafiken och med titeln områdeschef.

I Region Gävleborg har Marie Nordmark varit verkställande ansvarig för kollektivtrafiken, vilket har inneburit ansvar för verksamhetsplanering, styrning, ekonomi, avtal, ständiga förbättringar, relationer med leverantörer och kommuner, underlag till politisk hantering med mera.

Marie Nordmark är 50 år och bor i Hälsingland. Hon har över 20 års erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag i olika branscher, bland annat som kommunchef i Söderhamns kommun. Hon har vidare en fil mag inom biologi.

Marie Nordmark kommer tillträda sin tjänst som Områdeschef för kollektivtrafik under sommaren 2020.

– Jag tycker om ledarskap, gärna i offentlig verksamhet, och att få arbeta med det som är viktigt för människor i vardagen. Och arbetar därför gärna i en politiskt styrd verksamhet säger hon.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)