Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Plexiglasskydd ska öppna framdörrar på bussar

Hallandstrafiken monterar nu plexiglasskydd för bussförarna så att man åter kan öppna framdörrarna. Bild: Ulo Maasing.

Hallandstrafiken arbetar nu med att montera plexiglasskydd vid förarutrymmet på de bussar som kör i kollektivtrafiken i Halland. Ambitionen är, enligt Hallandstrafiken, att åter kunna öppna framdörrarna på bussarna.

I ett pressmeddelande framhåller Hallandstrafiken att när plexiglasen är färdigmonterade ska man återgå till att öppna framdörrarna på bussarna för påstigning. Det innebär att resenärerna kan visera sin förköpta biljett ombord hos bussföraren. Resenärernqa kan också aktivera sina färdbevis, samt köpa biljett med reskassa ombord.

Däremot kommer det inte att gå att köpa biljett på bussarna och betala med betalkort.

Från och med idag, fredag, öppnas framdörrarna på i stort sett alla bussar i södra Halland.En del undantag finns dock. Efterhand ska också dörrarna öppnas på bussar i andra delar av Halland. Enligt Hallandstrafiken är arbetet med plexiglas högt prioriterat även i norra Halland, men inget datum är ännu fastställt.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)