Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scaniatopp till Mercedes-Benz

Scanias försäljningsdirektör Karin Rådström, tidigare chef för Scanias Bussverksamhet, blir ny chef för Daimler Trucks. Foto: Daimler.

Scanias försäljningsdirektör Karin Rådström, tidigare även chef för Scanias bussverksamhet, har utsetts till chef för Mercedes-Benz Trucks, lastbilsverksamheten inom Mercedes-Benz. Hon tillträder sin nya befattning den 1 maj 2021 och efterträder då den nuvarande chefen Stefan Buchner som går i pension efter mer än 30 år inom Mercedes-Benz och Daimlerkoncernen.

Karin Rådström har som försäljningsdirektör varit ansvarig för Scanias försäljnings-. och marknadsverksamhet sedan 2019. Innan dess var hon från 2016 chef för Scanias bussverksamhet. Hon började inom Scania som 25-åring år 2004.

– Vi är mycket glada att få välkomna Karin till vårt globala ledarteam. Hon har rika internationella erfarenheter från nyttofordonsindustrin och dokumenterad erfarenhet när det gäller att skapa kundfokuserad försäljningsorganisation och varumärke, säger Martin Daum, styrelseordförande för Daimler Truck AG och ledamot i styrelsen för Daimlerkoncernen.

När Karin Rådström i fjol blev försäljningsdirektör på Scania skrev Dagens Industri att ”jobbet som försäljningsdirektör brukar bli en språngbräda till ännu högre positioner inom näringslivet. Scanias nuvarande vd Henrik Henriksson och Martin Lundstedt som är vd på Volvokoncernen har båda tidigare haft den rollen.”

Återstår att se vilken toppost i näringslivet som är nästa för Karin Rådström…

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)