Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stora bussdemonstrationer i Tyskland

Stora demonstrationer med turistbussar genomfördes på onsdagen i flera tyska städer. I Berlin deltog cirka 300 turistbussar.

Bussbolag och bussresearrangörer genomförde på onsdagen stora demonstrationer i flera tyska städer. Mer än 800 turistbussar rullade genom gatorna i sju städer. Enbart i Berlin deltog omkring 300 bussar som körde i tre demonstrationståg till regeringskvarteren. Syftet med demonstrationerna var att försöka få regeringen att åter öppna möjligheterna för turistbussnäringen i Tyskland – idag är turist- och nöjesresor med buss förbjudna i Tyskland med anledning av covid-19-pandemin.

Även tidigare har bussdemonstrationer ägt rum i Tyskland, men onsdagens stora manifestation var den största samordnade och organiserad av de tre tyska branschorganisationerna inom bussturism: BDO (Bundesverband Deutscher Omnibusunternehmer, Tysklands motsvarighet till Sveriges Bussföretag), RDA och GBK (Gütegemeinschaft Buskomfort).

Enligt arrangörerna förlorar nu turistbussbranschen i Tyskland cirka 25 miljoner kronor om dagen på att all turist- och beställningstrafik står stilla.

BDO:s ordförande Karl Hülsmann framhåller bussturismens stora ekonomiska betydelse. Näringen sysselsätter direkt och indirekt närmare 240 000 personer och omsätter cirka 150 miljarder kronor.

– Det statligt påbjudna stoppet för turistbussarna kostar dagligen 2,3 miljoner euro (cirka 25 miljoner SEK). Bussföretagen behöver därmed akut kontanthjälp och inte lån. Politiken måste agera nu, innan det är för sent, sa Hülsmann innan demonstrationerna.

Här är en video på Youtube från demonstrationen i Berlin:

 

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)