Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Coronapengar till Östgötatrafiken

Östgötatrafiken får extrapengar från regionen. Foto: Ylva Bergström.

Liksom övrig kollektivtrafik i landet har Östgötatrafiken drabbats hårt ekonomiskt av covid-19-pandemin. Resandet i kollektivtrafiken har minskat kraftigt. Därmed har också biljettintäkterna rasat. Nu skjuter Region Östergötland till ytterligare 126 miljoner kronor till Östgötatrafiken.

Sedan tidigare har Östgötatrafiken byggt upp ett eget kapital som är tänkt att fungera som buffert vid exempelvis svängningar i konjunkturen. Men de pengarna räcker långt ifrån för att kompensera den dramatiska nergången till följd av pandemin.

– Kollektivtrafiken är en viktig samhällsservice som många gånger är en förutsättning för människor att kunna ta sig till sitt arbete eller utbildning. Därför behöver vi säkra ekonomiskt att vi fortsatt kan upprätthålla ett gott kollektivtrafikutbud, samtidigt som vi kan undvika trängsel och minska smittspridning, säger Julia Tran(C) som är regionråd och ordförande i regionens trafik- och samhällsplaneringsnämnd till Östgöta Correspondenten.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)